Tips die de verkoop van uw auto versnellen

Wanneer je op sociale media een bericht ziet over iemand die een productfout heeft meegemaakt, zal iemand onvermijdelijk reageren met de opmerking: “Ze maken ze niet meer zoals vroeger.” Of het nu gaat om broodroosters, computers, wasdrogers, televisies, koelkasten of om het even welk ander product dat je kunt bedenken, mensen hebben vaak het gevoel dat de kwaliteit niet alleen lager is dan ze zou moeten zijn, maar ook lager is dan “vroeger”. Maar hoe zit het met de kwaliteit van voertuigen? Worden auto’s beter of slechter? Laten we dat eens uitzoeken!

Tips die de verkoop van uw auto versnellen

Sommige mensen zeggen dat het feit dat mensen langer dan vroeger aan hun nieuwe auto vasthouden (van 4,3 jaar in 2006 tot iets minder dan 7 jaar vandaag) een teken moet zijn dat de autokwaliteit verbetert, nietwaar? Maar in werkelijkheid heeft de periode dat mensen een nieuwe auto kopen meer te maken met de toestand van de economie, het consumentenvertrouwen en de hoge prijzen van nieuwe auto’s. Mensen houden langer vast aan een nieuwe auto als ze het zich niet kunnen veroorloven een nieuwe te kopen. De ouderdom van auto’s houdt daarentegen meer rechtstreeks verband met de kwaliteit van de auto.

De gemiddelde leeftijd van de auto’s op de weg is al tientallen jaren gestaag aan het stijgen. Met 11,8 jaar heeft de gemiddelde leeftijd zelfs een recordhoogte bereikt. Volgens het Bureau of Transportation Statistics was een decennium geleden (2009) de gemiddelde leeftijd van de auto’s op de weg 10,3 jaar. Twee decennia geleden was dat 8,8 jaar. Ga 50 jaar terug naar 1969 en de gemiddelde leeftijd was slechts 5,1 jaar. De enige verklaring waarom de gemiddelde leeftijd van voertuigen op de weg nu zoveel hoger ligt dan vroeger is eenvoudig: De kwaliteit van de voertuigen is in de loop van de tijd verbeterd. Om de vraag te beantwoorden die in de titel van dit artikel wordt gesteld: Nee, ze maken ze niet meer zoals vroeger – ze maken ze BETER dan vroeger!

Maar de weg naar hogere voertuigkwaliteit kan hobbelig zijn

Er kan geen twijfel over bestaan dat de auto’s van vandaag technologisch veel geavanceerder zijn dan de auto’s van vroeger. Maar het is ook waar dat de weg ernaartoe niet altijd even soepel is geweest. Toen touchscreens, spraakherkenning en Bluetooth voor het eerst in auto’s verschenen, waren de nieuwe functies zo storend dat ze de kwaliteit van de auto eerder nadelig beïnvloedden. Pas in 2015 waren er genoeg problemen opgelost om deze nieuwe technologieën te laten bijdragen aan een hogere voertuigkwaliteit (bron). Dit is volkomen logisch als je bedenkt dat wanneer een nieuwe versie van een softwarepakket uitkomt, er allerlei bugs in zitten die moeten worden verholpen.

Een ander voorbeeld is de continu variabele transmissie of CVT. Terwijl de traditionele transmissie een vast aantal versnellingen heeft die de auto doorloopt wanneer hij accelereert, heeft de CVT helemaal geen versnellingen. In plaats daarvan vertrouwt hij op een riem-en-pulley systeem om de benodigde kracht naar de wielen te brengen als een auto accelereert. De CVT zorgt voor naadloos schakelen en is vooral goed om het meeste vermogen uit een 4-cilinder motor te halen, wat resulteert in een snellere en meer responsieve acceleratie.

CVT transmissies bestaan al meer dan 30 jaar, maar zijn populairder geweest op de Aziatische en Europese automarkten. In de afgelopen 20 jaar zijn ze echter steeds gebruikelijker geworden in auto’s die in de VS worden verkocht. De vroege CVT’s van Nissan hadden zeker hun problemen (en sommigen zeggen dat ze die nog steeds hebben), net als de vroege CVT’s van Ford. Over het algemeen is de kwaliteit van de CVT echter verbeterd en zijn de ooit veel voorkomende klachten grotendeels verdwenen.

Scorecard autokwaliteit: Wat is er nu beter dan voorheen?

Als je een opkoper bedrijfswagens scorekaart  zou maken met allerlei specifieke aspecten van de autokwaliteit, zou je zien dat er op de meeste, zo niet alle, punten aanzienlijke verbeteringen zijn doorgevoerd, waaronder de volgende:

Brandstofbesparing: Ten goede of ten kwade, het gemiddelde brandstofverbruik bereikt door autofabrikanten de neiging om zich te vestigen rond de normen die door de federale overheid, hoewel er altijd een aantal over-achievers die het beter doen. Voor personenauto’s in 1978 was de norm slechts 18 mpg! In 1985 was het 27,5, dan 30,2 in 2011, en meer recent 35,5 in 2016. Het zou veel hoger kunnen, maar het veranderen van de federale normen is onderhevig aan allerlei politieke trucs.

Hernieuwbare brandstoffen: Terwijl de planeet blijft opwarmen en mensen zich steeds meer zorgen maken over klimaatverandering, zijn er meer opties dan ooit voor alternatieve brandstoffen, van hybriden tot all-electric tot gebruikt bakolie tot diesel, er zijn nog nooit meer alternatieve brandstofopties beschikbaar geweest voor autobezitters.

Veiligheidsvoorzieningen: Auto’s waren niet verplicht om veiligheidsgordels te hebben tot 1968! En zelfs dan gebruikten de meeste mensen ze niet totdat de staten wetten begonnen aan te nemen die dit in de jaren 1980 verplichtten. New Hampshire is trouwens de enige staat die geen gordelplicht voor volwassenen ken