Tweedehands auto inspecteren

Auto’s zijn in de loop der jaren inderdaad ingewikkelder geworden, en ten goede. Al deze vooruitgang heeft geleid tot een beter brandstofverbruik, meer vermogen en een hogere betrouwbaarheid. Tegelijkertijd is het voor de gemiddelde doe-het-zelver moeilijker geworden om zelf zijn auto te onderhouden, een diagnose te stellen en te repareren. Maar een motor is een motor en een band is een band, dus veel basisstappen voor doe-het-zelf autoreparatie en -onderhoud zijn niet zo veel veranderd. Hier zijn een paar basis doe-het-zelf auto reparatie stappen die elke auto-eigenaar kan nemen en zou moeten nemen. Je hoeft geen meester monteur te zijn, alleen een bestuurder die het beste wil voor zijn auto en zijn gezin. Vraag meer info aan onze Auto opkoper expert

Bandenspanning

Het kost maar een paar minuten om de bandenspanning te controleren en aan te passen. Een fatsoenlijke bandenspanningsmeter kost niet meer dan een paar dollar, en een bandenvulapparaat is een goede investering. Een goede bandenspanning houdt u veiliger op de weg, helpt de levensduur van uw banden te verlengen en verbetert het brandstofverbruik. Vergeet niet om ook de reserveband te controleren.

Inspectie van de banden

Alle banden verslijten na verloop van tijd, maar er zijn maar weinig waarschuwingssignalen, afgezien van plotseling verlies van tractie wanneer u die het meest nodig hebt. Controleer de profieldiepte ten minste eenmaal per maand. Een profieldieptemeter kost maar een paar dollar, en het kost maar een paar minuten om alle vier de banden te controleren. Vervang banden per twee of per set van vier als er banden onder de 2/32″ komen (4/32″ in sneeuw of regen)

Vloeistoffen controleren

Onder de motorkap bevinden zich enkele vloeistoffen die essentieel zijn voor de werking van uw auto. In de handleiding staat hoe u motorolie, remvloeistof, koelvloeistof, ruitensproeiervloeistof en soms transmissievloeistof moet controleren en afstellen. Alles wat u nodig hebt, zijn een paar minuten per week en een vod. Vul nooit remvloeistof bij, tenzij deze onder het LAAG-merkteken komt, en zorg ervoor dat u altijd compatibele vloeistoffen gebruikt.

Reserveband

Banden gaan lang mee, maar puin op de weg of bouwafval kan lekke banden veroorzaken. Als u een lekke band krijgt, kunt u aan de kant van de weg komen te staan. Als uw auto is uitgerust met een reserveband en gereedschap om uw banden te verwisselen, kunt u snel de weg weer op. Het basisgereedschap voor het verwisselen van een band bestaat uit een krik, wielkeg, moersleutel, gevarendriehoek of fakkels en een paar werkhandschoenen. Oefen een of twee keer op uw oprit tot u het onder de knie hebt.

Zekering vervangen

Met zoveel elektrische componenten en elektronische apparaten in onze auto’s en in ons dagelijks leven, is circuitbeveiliging er een die steeds vaker opduikt. Als iets niet werkt, zoals een koplamp of stopcontact, kan een doorgebrande zekering de boosdoener zijn. In de gebruikershandleiding staat waar de zekeringblokken zich bevinden en welke zekeringen welke apparaten van stroom voorzien. Het vervangen van een zekering neemt slechts een paar minuten in beslag en het zekeringgereedschap bevindt zich meestal in het zekeringblok met reservezekeringen. Vervang zekeringen altijd door zekeringen met dezelfde waarde of een lagere waarde om schade aan de bedrading te voorkomen.

Gloeilamp vervangen

Gloeilampen gaan niet eeuwig mee en ze kunnen doorbranden wanneer u dat het minst verwacht. Als een koplamp of achterlicht kapot gaat, kunt u ’s nachts moeilijk zien, of kunnen anderen uw richtingaanwijzers of remlichten verkeerd interpreteren. Gelukkig zijn veel lampen door de gebruiker te vervangen, vaak zonder gereedschap of alleen een schroevendraaier. Het is een goed idee om koplamplampen per paar te vervangen. Om de levensduur van gloeilampen te verlengen, mag u nooit het glazen gedeelte van de gloeilamp aanraken, of het anders met alcohol reinigen voordat u de gloeilamp aanbrengt.

Ruitenwissers vervangen

Ruitenwisserbladen helpen u te zien in weer en wind, of het nu sneeuw, regen, insecten of stof is. Na verloop van tijd kunnen de rubberen ruitenwisserbladen slijten en verslechteren, wat kan leiden tot slecht zicht, strepen, piepen of klapperen. Als u de bladen niet vervangt, kan dit zelfs leiden tot permanente schade aan de voorruit. Gelukkig kost het vervangen van de wisserbladen maar een paar minuten, meestal met de hand of met een schroevendraaier.

De accu en het laadsysteem werken samen om u de kracht te geven uw auto elke te starten. Accu’s gaan echter maar vier tot zes jaar mee en mensen maken fouten, zoals lichten laten branden of deuren open laten staan. Hoe dan ook, u kunt vast komen te zitten tenzij u weet hoe u uw auto moet starten met startkabels. Startkabels vereisen een tweede voertuig voor hulp, of anders draagbare startkabels kunnen worden gebruikt op uw eigen. Sommige zijn klein genoeg om in uw handschoenenkastje te passen.

Luchtfilters

Net als u, moet de motor schone lucht inademen. De motor luchtfilter maakt dit mogelijk, en het kan na verloop van tijd vol met stof, vuil, puin van de weg, insecten, bladeren, en andere “stuff”. Ook de cabine luchtfilter op veel voertuigen schoon de lucht die in de cabine, een zegen voor mensen die last hebben van allergieën. Een vuil luchtfilter kan meestal in een paar minuten met de hand of met een schroevendraaier worden vervangen. Tags en tips van de opkoper bedrijfswagens expert