Waarom is een goede tweedehands truck zo moeilijk te kopen?

Als u ooit hebt besloten rond te kijken om een goede gebruikte truck te kopen, was u waarschijnlijk teleurgesteld over hoe moeilijk ze te vinden zijn. Waarom is een goede gebruikte truck zo moeilijk te vinden? En als u er iets van wilt maken, waar moet u dan op letten bij de aanschaf van een gebruikte truck?

Het is waar dat het kopen van een gebruikte pick-up truck een stuk moeilijker is dan het vinden en kopen van een gebruikte auto. Een gewone pick-up truck valt in dezelfde categorie van brandstofverbruik als SUV’s, bestelwagens en minivans. Ze hebben meestal een laadvermogen van 1,500-3,000 pond en een trekvermogen van ongeveer 12,000 pond. Voorbeelden van lichte vrachtwagens zijn Chevrolet Silverado 1500, Ford F-150, RAM 1500, Nissan Titan, en Toyota Tundra en mercedes verkopen.

Beperkt aanbod van gebruikte vrachtwagens

Als je kijkt naar hoeveel nieuwe voertuigen er in 2019 werden verkocht, was het werkelijke aantal verkochte reguliere pick-uptrucks in 2019 ongeveer 2,6 miljoen van de 17 miljoen nieuwe voertuigen die dat jaar werden verkocht. Dat is een vrij beperkt aanbod ten opzichte van andere voertuigen om uiteindelijk op de markt voor tweedehands auto’s terecht te komen.

Meer slijtage aan gebruikte vrachtwagens

Gezien het niet al te beste brandstofverbruik van de meeste pick-uptrucks, kopen mensen ze meestal omwille van de mogelijkheden: ze kunnen dingen vervoeren en slepen wanneer dat nodig is. Dit trekken en slepen (of, in het geval van sneeuwschuivers, duwen) eist zijn tol van een vrachtwagen in termen van slijtage van de motor, transmissie en het frame van de vrachtwagen. Als mensen hem voor hun werk gebruiken, kan die slijtage buitensporig zijn.

Dit geldt vooral voor gewone pick-uptrucks (in tegenstelling tot zware vrachtwagens), omdat mensen de neiging hebben misbruik te maken van hun vermogen om te trekken en te vervoeren. Ze beladen ze met meer gewicht dan ze zouden moeten dragen of ze trekken voorwerpen die zwaarder zijn dan ze zouden moeten proberen te trekken. U wilt van tevoren weten of de gebruikte pick-up truck die u op het oog hebt, gebruikt is voor zwaar werk zoals ploegen en slepen.

Verhuur vloot gebruikte vrachtwagens

Veel gebruikte pick-up trucks komen op de markt vanuit verhuurparken. Dit kan wel of niet van belang zijn, behalve voor het voorbehoud van hoe de truck werd gebruikt. Wat zou iemand willen een pick-up truck te huren, behalve voor het vervoer en slepen, toch? En als dat het grootste deel uitmaakte van hoe het werd gebruikt elke keer dat het werd gehuurd, ga je nogmaals willen om bewust te zijn van overmatige slijtage van de motor, transmissie, en het frame. In veel gevallen, fleets lossen pick-up trucks op de gebruikte markt wanneer ze beginnen met problemen, en je wilt niet te erven die problemen!

Waar moet je op letten bij het kopen van een gebruikte truck

Als je een goede gebruikte pick-up truck wilt kopen, heb je een iets moeilijkere weg te gaan dan andere autokopers vanwege het beperktere aanbod en ook de mogelijke kwaliteitsproblemen, afhankelijk van hoe de truck is gebruikt. Houd het volgende in gedachten:

Trekken en slepen: Zoals we al eerder opmerkten, kan een truck die veel gesleept en vervoerd heeft, niet in de beste staat verkeren, ook al ziet hij er cosmetisch gezien fantastisch uit. U kunt altijd vragen wie de vrachtwagen verkoopt, maar er zijn twee problemen met dit. Als het de eigenaar van het voertuig is, vertellen ze je dan de waarheid? En als het een dealer is, weten ze het dan wel? En vertrouwt u hun antwoord? Er is misschien geen eenvoudig antwoord op deze vraag. Wat u wel kunt doen, is zelf kijken naar een paar verklikkerlampjes. Als de truck veel gesleept heeft, ziet u misschien een versleten trekhaak, misschien een kentekenplaat die tekenen vertoont van ernstig verbogen zijn, of misschien is er kabel voor de bedrading van de remlichten van een aanhanger in het systeem van de truck.

Off-Road gebruik: Sommige trucks worden veel gebruikt in een off-road omgeving. Op boerderijen en ranches rijden pick-uptrucks regelmatig off-road door velden en andere landschappen. Veel off-road rijden kan resulteren in overmatige slijtage van de ophanging, het chassis en andere onderdelen aan de onderkant van de truck. Dit is wanneer het kan nuttig zijn om door te gaan en een kijkje nemen op de onderkant van een gebruikte truck. Als je veel deuken en krassen ziet, of dingen die eruit zien alsof ze verbogen zijn, wil je misschien een second opinion over de werkelijke staat van de truck.

Commercieel gebruik: Zoals we al eerder zeiden, komen veel gebruikte pick-up trucks op de tweedehandsmarkt nadat ze deel hebben uitgemaakt van een verhuurvloot of zijn gekocht en gebruikt door een willekeurig aantal bedrijven die vrachtwagens nodig hebben om dingen te vervoeren en te slepen. Nogmaals, het punt is dat afhankelijk van hoe zwaar of intensief de truck is gebruikt voor dit soort zwaar werk, u nog meer aandacht wilt besteden aan de staat van de truck. Sommige bedrijven zijn beduidend minder voorzichtig met service en onderhoud dan particuliere eigenaren, dus u wilt zo veel mogelijk documentatie van onderhouds- en reparatiegegevens van de truck.